Förnya sovrummet med nya textilier

Att förändra inredningen hemma kan ofta kännas som ett stort projekt. Bara tanken på att måla om eller tapetsera kan få dig att bli trött. Men det finns betydligt enklare medel som kan göra stor skillnad för intrycket av till exempel ditt sovrum.

Inred ljust och fräscht

Om vill ha en ljus och fräsch look kan du välja ett par tunna, vita eller gröna gardiner. Komplettera med gröna växter i fönstret och ett ljust överkast så kommer du att få en somrig känsla även på vintern. Om du söker en mer romantisk och lite dramatisk känsla i rummet kan du hänga upp mörkröda eller djupt lila gardiner. Komplettera med ett svart överkast och kuddar med guldmönstrade överdrag.

Häng upp tyg

Men det är inte bara dessa relativt vanliga textilier som kan förändra ditt sovrum. En matta i en stark färg kan också förändra intrycket av rummet. Textilier ska heller inte underskattas på väggarna. Med en häftpistol kan du enkelt fästa tyg runt stora ramar i olika former att hänga upp på väggarna. På det här viset kan du få en lekfullhet utan att göra en så pass permanent förändring som tapeter innebär.

Med hjälp av en lång gardinstång mot en vägg kan du också skapa en fondvägg med ett draperi i stället för en ny tapet. Det är dessutom enkelt att byta ut, så att du kan variera efter humör och årstid. Ett draperi på det här viset kan också dölja till exempel hyllor eller andra förvaringsutrymmen om du föredrar att ha allt undanplockat.

 

Om du inte hittar färdiga gardiner, kuddfodral eller draperier så kan du sy själv! Det är oftast mycket enklare än man tror och en symaskin behöver inte vara en stor investering. Men om du har tummen precis mitt i handen kanske du är bättre på att baka eller laga mat? Genom att locka en vän eller en släkting med mumsiga mutor är det mycket möjligt att du kan få den sömnadshjälp du behöver.