Att tänka på vid köp av ny altandörr

Många går enbart efter utseendet när de ska välja altandörr, men det finns flera andra aspekter att väga in i beslutet. Du bör tänka igenom vilket material den ska vara av, samt om den ska vara enkel, dubbel eller en skjutdörr. På Klar fönster & dörrar hittar du en mängd altandörrar av hög kvalitet och till bra pris. Altandörrar är vanligtvis tillverkade i trä eller i trä med aluminiumbeklädnad.

Säkerheten

Det är viktigt att tänka på säkerheten även gällande altandörrar, det är precis lika viktigt som för ytterdörren. Om dörren är utrustad med ett haklås och gångjärn som har en bakre säkring sitter dörren fast i karmen när den är låst. Kontrollera gärna även hur glaset är infäst, hade det varit enkelt för en inbrottstjuv att plocka bort listen som håller glaset på plats? Lägg alltid störst vikt vid säkerheten.

Isoleringen

Alla dörrar har ett U-värde som beskriver hur väl isolerad dörren är. Här i Sverige där vi har ett kallt klimat är det klokt att välja en altandörr med så lågt U-värde som möjligt. Ett lägre värde innebär en mer energieffektiv dörr som minskar uppvärmningsbehoven i huset. Med en väl isolerad altandörr blir det enklare att njuta av altanen året runt, vilket alltid är en fördel.