Så hittar du rätt byggfirma

Hur länge har du egentligen funderat över den där verandan som måste fixas? Eller om det nu är köket eller gästrummet. Kanske har du funderat på att göra jobbet själv, eller fråga din händige morbror som aldrig tycks ha tid. Om du inte har tid eller kompetensen att göra det själv kan du alltid anlita en byggfirma. Jobbet blir professionellt utfört och du får tid över till annat. Tänk bara på att välja den firma som passar dig bäst.

Byggfirma

Sök och jämför byggföretagen i din stad

Ha inte för bråttom med att välja byggfirma utan jämför de olika alternativen som finns och se vad de har att erbjuda. Utgå alltid från de byggfirmor som finns i din stad och se över alternativen. Har du ett större projekt på gång kan det vara bra att boka en konsultation med firman så de får en inblick i vad du har tänkt dig. Hos de flesta firmor är ett sådant möte nästan alltid kostnadsfritt.

Jämför och begär offert från flera byggföretag

När du väl hittat ett byggföretag som du vill anlita är det dags att begära pris på uppdraget. Varför inte utnyttja bygg:s sökmotor och begär offert från fler byggföretag som du sedan jämför. I databasen finns såväl byggföretag som utför helentreprenader som enskilda hantverkare inom till exempel måleri och VVS. Inom flera professioner krävs att hantverkaren är certifierad, till exempel inom el och VVS. Så gör dig själv en tjänst och låt morbror pyssla med annat medan du anlitar ett verkligt proffs.

Pålitlig information och seriösa byggföretag

Vill du vara ordentligt påläst innan du anlitar en byggare? Ta en titt i informationsportalen på bygg.se. Här finns all information du behöver på ett ställe. Passa på att läsa om ROT-avdraget som ger dig uppåt 30 procents avdrag på arbetskostnaden. Andra artiklar tar upp vad du bör tänka på innan du anlitar en hantverkare, som exempelvis en målare eller elektriker. Tillsammans ger artiklarna i informationsportalen och sökmotorn den hjälp och trygghet du som kund behöver inför ditt byggprojekt.