Välja färg när man ska måla inomhus

Har du tröttnat på väggarna där hemma och känner att det är dags för en förändring? Att bara måla om väggarna kan göra underverk för ett hem. Du kan dessutom få fram många härliga effekter genom färg och skulle det bli fel så kan du alltid måla om igen. I år är trenden mörka kulörer blandat med pastell och ganska jordiga toner, och denna kombination är lätt att leka med.

Beroende på vilket rum det är som du ska måla om så kan du behöva tänka på vissa saker. Om du exempelvis ska måla om ett barnrum är det bra att använda färger som är lätta att torka av då det lätt händer olyckor av olika slag i ett barns liv, så som färgkritor på väggarna och annat bus. Men i övriga hemmet, förutom köket, så kan du välja ganska fritt efter smak.

Det finns mängder av färgtillverkare att välja mellan ute på marknaden, vill du ta ett säkert val av inomhusfärg så kan du välja från välkända märken, då vet du att du får kvalitet. Börja även alltid med ett färgprov innan du köper den stora byttan och testa hemma på väggen för att se hur färgen ser ut i olika ljus. Anpassa sedan det slutgiltiga valet efter detta test, då kan det inte gå fel.