Fördelar med slipade betonggolv

Golv av betong går liksom golv av trä att slipa. Betonggolv ser ofta mycket tråkiga ut, de ger rummet ett dammigt intryck och har ofta en grov ful yta. Sopar du ett betonggolv kan ytan på golvet smula sig och det tar evigheter att få golvet rent. Slipar du ett sådant golv får du bort den så kallade gjuthuden. Gjuthuden är vad som gör golvet fult, och under gjuthuden gömmer sig något helt annat.

Renare rum

Slipar du ett betonggolv får du ett slätt och blankt golv som blir mycket enklare att hålla rent. Ett slipat betonggolv måste ytbehandlas för att hålla sig blankt och lättstädat och det finns många olika typer av ytbehandling. Hör efter med experterna på Stadax Betongteam om du behöver råd. Beroende på vilken ytbehandling du använder får golvet olika utseende men oavsett vilken du använder kommer golvet att bli blankt och lätt att hålla rent. Ett slipat och ytbehandlat betonggolv är ett utmärkt alternativ till att lägga klinkers.

Starkare golv

Golv som utsätts för stort slitage slits. Detta är en anledning till att betonggolv ofta målas eller döljs med klinkers. Har du till exempel gjuten betongplatta du använder som altan och vill ha ett snyggare, starkare alternativ är slipning ett bra alternativ. Bygger du ett trädäck kommer golvet att bli högre vilket kan vara en nackdel och klinkers är dyrt. Slipar du istället betonggolvet får du ett slitstarkt och lättstädat golv med en läcker industriell känsla.

Snyggare golv

Vad många inte känner till är att slipade betonggolv är vackra. Genom att slipa igenom gjuthuden når du golvets struktur och grus och sten blir synligt. Detta ger golvet liv och får det att ändra färg och karaktär. Med rätt ytbehandling blir ett slipat betonggolv så snyggt att det passar utmärkt för ett kök eller ett vardagsrum. Bor du i en bostadsrätt och funderar på att snygga upp golven bör du titta under parketten, där kanske det döljer sig ett slipbart betonggolv.