Inred köket

Har du precis fått i ordning ett nytt kök? Eller är du trött på det gamla, och vill ha in det nya? Att inreda köket är roligt – det finns mängder av olika attiraljer och stilar att välja mellan. Något som är viktigt att tänka på, på förhand, är att anpassa inredningen till kökets storlek. Ibland finns det ganska lite utrymme, och det gäller att ha detta i åtanke när man är ute och shoppar.

Glöm inte det praktiska

Ett kök kan inte bara vara vackert, det bör också vara funktionellt. Hittar du ett fint diskställ, men det bara får plats ett fåtal glas och tallrikar, är det troligen inte det bästa valet. När man väl arbetar i köket vill man att det ska fungera, utan vidare krångel. Estetiken är en klen tröst när det praktiska inta fungerar i vardagen.

 

Mycket av inredningen i badrummet utgörs av material (så som skåpsluckor), installationer (ugn, handfat) och mindre detaljer. Att sätta in större möbler, utöver ett gediget köksbord, blir sällan så bra som man tänkt sig.

Hushållsapparater

När det kommer till att kombinera estetik och funktionalitet är hushållsapparater ett bra exempel. Det lönar sig att leta efter maskiner som passar ihop med din interiör, samtidigt som de givetvis också ska tjäna sitt funktionella syfte. Till exempel är den bästa hushållsvågen en som får bäst-i-test vad gäller funktion – och som samtidigt passar väl ihop med köket i övrigt.

Växter

Något som gör sig riktigt bra i köksmiljön är växter. Här finns det utrymme att vara kreativ. På köksbordet eller på köksön finns säkerligen rum för vackra blommor, medan det i köksfönstret kan lämpa sig med kryddväxter. Återigen är det här något som kombinerar estetik och funktionalitet. Kryddväxter är inte bara fina att titta på – det gör också att du spontant kan blanda i färska växter (som dessutom är extremt närodlade) i maten.