Plisségardiner i olika utföranden

Plisségardiner är ett bra alternativ för dig som inte vill ha varken rullgardiner eller persienner men ändå vill ha insynsskydd genom dina fönster. En plisségardin är flexiblare och ger ett elegantare och mjukare intryck än både rullgardiner och persienner.

plissegardin

Ett elegant, modernt och smart alternativ

En plisségardin är ett veckat tyg som har samma funktion som persienner, nämligen att fungera som insynsskydd och stänga ute starkt solljus, men fungerar på ett lite annat sätt. Plisségardinen fäster du lika enkelt som en persienn i fönsterbågen eller i/utanför fönsternischen. Persienner är ofta tillverkade i aluminium och ibland i trä och brukar inte finnas i så många olika färger – plisségardiner däremot finns i ett flertal olika färger, så att du ska kunna välja den som passar bäst i ditt hem.

Plisségardinerna finns tillverkade i olika material som har olika funktion, de finns till exempel i transparent tyg som fungerar bra som insynsskydd och så finns de i mörkläggande tyg som passar bra i exempelvis sovrummet. Persienner släpper gärna in ljus emellan lamellerna, men detta problem slipper du med plisségardiner.

Flexibla modeller

En del plisségardiner har en funktion som du inte hittar hos någon annan mörkläggningsavdelning – de kan nämligen dras både nerifrån och upp samt uppifrån och ned. Dessa plisségardiner har en ram som du fäster framför hela fönstret, gardiner kan sedan dras i denna ramen, både upp och ner och till mitten. Det här betyder att du kan täcka för ditt fönster precis så som du vill och blir inte begränsad till att du exempelvis måste täcka för hela fönstret enbart för att du vill ha insynsskydd längst ner på fönstret. Den flexibla funktionen tillsammans med de många olika färgerna som finns att välja på gör att plisségardinen blir en del av en trendig inredning.