Vardagsrum

Det finns mycket att tänka på när inredning till vardagsrummet ska väljas. Soffa, inredningsstil, färgval, storlek på matta, belysning, textiler och det där lilla extra är några saker att fundera på. Alla dessa detaljer kombineras sedan för att bilda en stil, det kan vara romantisk stil, modern stil, naturstil eller klassisk stil för att nämna några. Soffan brukar dominera de flesta vardagsrummet så när det är dags att fundera på stil i vardagsrummet kan det vara smidigt att börja med val av soffa. När du väljer soffa först är det den som sätter prägel på rummet.

Neutral eller färgglad soffa?

Vill ni få plats med ett matsalsbord i vardagsrummet för middagar eller fika så beakta det vid val av soffa. När detta är klarlagt kan stilen på soffan bestämmas, ska den sticka ut eller ska den vara neutral är nästa fråga. Med en neutral soffa kan den lätt anpassas till olika färger och om vardagsrummet ska ändra färg vid ett senare tillfälle brukar soffan inte vara ett problem om den är neutral. En soffa som sticker ut sätter klart och tydligt stilen på hela rummet och resten av inredningsdetaljerna. Om soffan som valts sedan vänds emot dörröppningen skapar den en inbjudande atmosfär. Stilen i hemmet brukar också avspeglas i hur vi klär oss så ett tips om du fortfarande inte hittat inredningsstilen är att gå igenom klädgarderoben, kanske kan de ge dig en hint. Eller varför inte slå på stort och köpa en exklusiv Jetson-fåtölj från Dux? Visst, den kostar en slant. Men det kanske det kan vara värt. Det finns också en mängd olika inredningstidningar, inredningsbloggar, instagramkonton med fokus på inredning som alla kan användas i inspirationssyfte.

Inred personligt

Det viktigaste vid inredning av vardagsrummet är att skapa en personlig prägel, det är viktigt att ni känner er hemma samtidigt som det ska vara välkomnande. Ett tips är att blanda gammalt med nytt, det ger en hemtrevlig känsla. Väljs en industrikänsla kan man matcha med varma färger så att det inte blir för ruffigt. Färgen är central i inredningen då den ska vara den röda tråden i hela rummet och den som gör att rummet får liv.

Ytterligare ett sätt att skapa ett trivsamt hem är att använda sig av rökelse eller doftpinnar. Doftpinnar har den fördelen att det inte skapas någon rök. I webbutiken Gosa hittar du ett stort utbud av doftpinnar med lyxiga dofter från Maison Berger Paris. Doftpinnar avger vanligtvis doft i hela 2-4 månader.