Locktänger

En locktång är en elektrisk maskin som används för att locka håret. Det finns många olika modeller och utföranden av locktång som alla lovar olika typer av lockar. Locktången består av ett rundat rör som hettas upp när locktången kopplas in i ett eluttag, samt ett handtag som inte blir varmt och som inte är strömförande. De allra flesta kvinnor med platt hår äger idag en locktång, antingen för att locka hela håret till speciella tillfällen eller för att ge extra fall i håret med lockade toppar eller mjuka vågor.

Att tänka på vid köp av locktång

Man ska komma ihåg att alla typer av maskiner som tillför värme direkt på håret sliter och riskerar att förstöra håret. Det är därför bra att välja locktänger med keramiska plattor som är mer skonsamma mot håret, särskilt om det är tänkt att använda locktången ofta, kanske rent av varje dag. Keramiska plattor värms dessutom upp snabbt, ofta under en minut. Det finns också fördelar med att kunna ställa in gradtal på locktången så att man lättare får det resultat man letar efter och så att värmen kan anpassas till den egna hårtypen. Rätt gradtal i förhållande till hårets kvalitet bidrar också till att behandlingen sliter mindre på håret.

Hur lockar man håret på bästa sätt

I takt med att plattängerna erövrat marknaden väljer många att locka håret genom att linda det runt plattången, vilket naturligtvis kan fungera men som inte på något sätt ger samma fina resultat som när man använder en riktig locktång. Det bästa är att använda en locktång specialanpassad för just den egna hårlängden och hårtypen och att ta sig tid när man lockar håret, i alla fall de första gångerna innan tekniken sitter. Det finns otaliga guider och videos på internet som ger bra information om hur man lockar håret på bästa sätt. Som vanligt ger övning färdighet och bästa resultatet får man genom att locka håret igen och igen och igen, tills den rätta knycken har infunnit sig.