Utomhusfärg

Har det blivit dags att måla om huset? Att måla om utomhus kräver en del förberedelser och arbete och det är viktigt att göra det rätt från början. Om du inte har rätt erfarenhet kan det vara en bra idé att ta hjälp av någon som är erfaren. Självklart beror svårighetsgraden på vilken typ av husfasad det handlar om då olika fasader målas på olika sätt. Se till att ha rätt typ av färg, tillbehör och hjälpmedel innan du börjar måla, på så sätt blir det enklare och mindre tidskrävande. Läs vidare så får du mer tips om hur du bäst går tillväga!

Planering och förarbete

Innan du påbörjar måleriprojektet är det viktigt med planering. Det är alltid bra att mäta ytan du ska måla så att du kan beräkna hur många liter färg som behövs för att måla om. Välj också ut vilken färg du vill ha och leta upp en färg av hög kvalitet. För att arbetet ska bli så bra som möjligt ska du helst se till att rengöra ytan du ska måla. Det är också viktigt att grundmåla med en bra färg om den nuvarande färgen är väldigt sliten. Ett bra förarbete ger ett mycket bättre slutresultat som håller ännu längre.

Att utföra målandet

Om du har förberett dig väl och införskaffat alla de hjälpmedel du behöver kommer målningen gå enkelt. Om du ska måla högt upp kan en byggnadsställning vara aktuell. Sedan måste du också ha de tillbehör som behövs. Vissa fasader målas med sprutmålning, medan andra målas med roller och penslar. Om du är osäker kan du alltid fråga i den butik där du köper din färg, de har bra erfarenhet och vet vad du kommer behöva. Om du gör ett noggrant arbete från början blir resultatet så mycket bättre och det håller dessutom mycket längre. Du sparar på så sätt både tid och pengar.