Få snygga rabatter med fina växter

Att snygga till rabatterna med väldoftande växter i alla dess färger är alltid ett säkert kort. Allra enklaste är att du beger dig till ett växtvaruhus för att köpa de plantor du vill ha. Det är alltid bra att ha en plan på hur dina rabatter ska se ut. Vill du ha ett speciellt färgtema? Ska dina växter vara fleråriga eller bara hålla en säsong? Är du riktigt trädgårdsintresserad köper du frö och sår själv dina plantor som du vill ha i dina rabatter.

Varför välja fleråriga växter?

Anledningen till varför du ska välja fleråriga växter är många. Bland annat så behöver du inte köpa så många plantor åt gången eftersom när växten fyller ut rabatten ordentligt är det perfekt att dela upp den till flera plantor och plantera på andra ställen. Ytterligare en fördel av att ha växter som återkommer år efter år är att du slipper allt extra arbete att ta bort döda växter på hösten och plantera nya till våren. Framför allt sparar du pengar eftersom du inte behöver förnya plantorna i rabatterna varje år.

Fördelen med att ha ettåriga växter

En fördel, förutom att du får variation och olika färgtema i dina rabatter i samband med ettåriga växter, är att du faktiskt inte behöver inte vara proffs på att sköta en trädgård. Du åker till exempel till en handelsträdgård och köper de plantor som du tycker är spännande just för detta året. Dessutom går det faktiskt att ta fröer från ettåriga växter för att sedan odla fram nya plantor nästkommande år och se ett frö bli till en färgsprakande blommande växt i din rabatt.