Inred med fjäderlampor

Har du funderat på hur du kan förnya ditt hem? Med olika detaljer kan du enkelt förändra mycket utan att behöva lägga en massa tid på tapetsering och ommöblering. Lampor är en detalj som kan förändra intrycket väldigt mycket. Förutom att de självklart kan ge olika färger på ljuset beroende på materialet kan de också förstärka eller komplettera den övriga inredningen. En fjäderlampa, alltså helt enkelt en lampa som är dekorerad med fjädrar, kan ge ett romantiskt och mjukt intryck. I den här artikeln vill vi ge dig inspiration för hur du kan inreda.

Mjuka upp en stram stil

Många gillar en stram och enkel stil i inredningen, men ibland kan man känna att det blir lite för strikt. Genom att hänga upp en fjäderlampa, som både ser mjuk ut och ger ett mjukt ljus, kan du rama in en i övrigt stilren inredning. Om du dessutom kompletterar en vit eller svart enfärgad soffa med några färgglada kuddar med mjuk struktur i textilierna har du genast gett hela rummet ett nytt intryck. Både lampor och kuddar är inredningsdetaljer som är väldigt enkla att byta ut och tar relativt liten plats att förvara. Istället för att köpa helt nya kuddar kan du ha några olika kuddfodral i garderoben, så att du kan byta till exempel beroende på årstid eller högtid.

Förstärk en romantisk stil

För att få en genomgående flärdfull och romantisk stil i ett rum kan du inreda med starka färger som går som en röd tråd genom rummet. Mörkröda gardiner med någon variant av glittrande detaljer i mönstret skapar genast en varm inramning. Till festen kan du tända en stor golvljusstake och lägga vackra ljusslingor som del av dekorationen på middagsbordet. Fjäderlampan med sitt diskreta ljus ger både tillräckligt med ljus i rummet generellt samtidigt som de levande ljusen får ta plats.