Skapa en mysig stämning med bordslampor

Bordslampor är något av ett signum för det svenska hemmet. Nästan i varje hem hittar vi olika typer av bordslampor och om vi söker runt bland olika inredningsbutiker kommer vi att möta ett överflöd av alternativ. Många väljer dock första bästa lampa som lyser starkt nog och ser okej ut. Detta är tråkigt då det finns så många möjligheter när det kommer till just bordslampor. Med rätt val av bordslampa kan du skapa ett stämningsfullt rum som har samma härligt mysiga prägel som du får av levande ljus.

För att få den absolut bästa effekten rekommenderas det att man använder flera olika små lampor på strategiskt utvalda platser i rummet. Att kombinera flera mindre bordslampor skapar en mysigstämning samtidigt som det lyfter fram olika delar av rummet på ett levande sätt. Ett bord med en bordslampa och en blomma kan skapa ett effektfullt skuggspel.

Bordslampan är ofta en lampa som, utöver att den kan vara snygg att titta på, också har en tydlig praktisk funktion. Detta kan man självklart säga om alla lampor då de ger ljus till rummet men när det gäller bordslampor används dessa ofta till mer specifika ändamål. Den typ av bordslampa som förekommer i nästan varje hem i Sverige är sänglampan, eller läslampan som den ofta också kallas. I regel har man nästan alltid denna bordslampa stående på nattduksbordet intill sängen eller uppskruvad på väggen ovanför. Detta är en praktisk lampa som också fungerar väldigt bra som inredningsdetalj. Här handlar det om att han en lampa som inte ger ett allt för starkt ljus samtidigt som ljuset ändå ska vara starkt nog för att man ska kunna läsa. När det gäller läslampor rekommenderar vi en viss form av lekfullhet. Två snygga sängbord vid var sida av sängen ackompanjerat med snygga och stilrena bordslampor ger en struktur och stilighet som tar ditt sovrum till en ny nivå.