Så fungerar ögonfransförlängning

En ögonfransförlängning innebär att man med hjälp av lim fäster syntetsfransar eller fransar av riktigt hår på sina egna ögonfransar. Fransarna som fästs finns i mängder av olika böjningar, längder och tjocklekar och det är kunden som bestämmer vilken typ som ska användas. Vanligt är dock att rådfråga fransteknologen vilka fransar som rekommenderas. Fransarna fästs med hänsyn till ögonform, kvalitet och mängd av fransar.

Slipp använda mascara

Den främsta anledningen till att fransförlängning har blivit så populärt beror på att kunden slipper använda smink på ögonen. Det beror dels på att fransarna redan är mörka, böjda och långa när de fästs, men också på att de ger ögat ett lyft. När fransförlängning först slog igenom för några år sedan handlade det mest om singelfransar, vilket innebär att man limmar fast en syntetfrans på kundens frans. Nu är det mer vanligt med volymfransar, vilket innebär att flera syntetsfransar fästs på en av kundens fransar för att skapa mer volym och få fransarna att se fylligare ut.

Tips och information om fransförlängning

En ögonfransförlängning håller vanligtvis i ungefär fem veckor, men en exakt tidsperiod är svår att säga. Det beror på hur många fransar man tappar och även på hur man vårdar fransarna. En standardrekommendation är att försöka fylla på fransarna ungefär var tredje vecka för att det inte ska se glest ut, men det är väldigt individuellt.

När man har gjort en fransförlängning ska man undvika vatten på fransarna de första timmarna för att försäkra sig om att limmet verkligen har torkat. Vidare ska man vara försiktig vid tvättning och torkning runt ögonen och dessutom komma ihåg att aldrig gnugga, eftersom fransarna då kan trilla av. Man behöver inte underhålla fransarna särskilt mycket, utan det räcker med att borsta igenom franslinjen dagligen. Kom dock ihåg att aldrig göra det medan fransarna är blöta.