Res i Sverige

Sverige är full av mångfald, med tusentals kustnära öar, insjöar, glaciärberg och vidsträckta boreala skogar. Medan landet har några bergiga regioner, är dess kuststäder de mest populära destinationerna. Storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö är alla attraktiva och lätta att utforska. Besök den medeltida gamla stadsdelen, de kungliga slotten och utomhusmuseet Skansen.

Budgetresenärer kanske vill köpa tågkort för att resa omkring i Sverige och spara pengar. Ett tågpass kan täcka flera destinationer för ett fast pris, så att du enkelt kan resa inom landet. Om du till exempel planerar att besöka Stockholm kan du köpa en biljett från Göteborg för endast 195 kr. Och om du vill tillbringa en natt i ett land som inte har någon turistinfrastruktur kan du köpa en sovbiljett till Kiruna för så lite som 700 kr. Du måste dock boka i god tid.

Bo på herrgård i Västergötland, t.e.x på Karstorp ett hotell i Skövde. Upplev i stort sett orörda naturreservat som lämpar sig utmärkt för långvandringar, cykelturer eller en trevlig picknick.