Plaststolar

Om du funderar på att köpa nya plaststolar har du flera alternativ. Var och en är hållbar, bekväm och finns i olika färger. Du kan också välja att köpa återvunna polyolefiner. Om du letar efter en plaststol för ditt kontor, kanske du vill överväga en återvunnen polyolefinstol. Se även www.azdesign.se för olika typer av bra, snygga och praktiska plaststolar.

plaststol

Polypropen

Polypropen är en icke-metallisk polymer som har utmärkta mekaniska och fysikaliska egenskaper. Den är mycket lätt och motståndskraftig mot böjning och brott. Den är också lätt att flytta och stapla. Dessutom kräver den inget underhåll och är relativt billig. Det är också resistent mot vattenånga, korrosion och värme.

Siamesiska

Siamesiska stolar är den senaste uppfinningen inom plaststolsdesign. De är formade som två stolar sammanfogade vid höfterna. Designade av Karim Rashid, de är gjorda av eko-plast, Amazonian Acai och Ipe Roxo. Stolens slingrande ryggrad påminner om en amöba. Den vann Green Good Design Award.

Ikea

ADADE-stolen är ett bra sätt att spara utrymme. Denna svarta stol kan hålla upp till 110 kg vikt och är stapelbar. Fördelen med att stapla är att du kan ha mer än en stol utan att behöva ta för mycket plats.

Semco

Om du letar efter en utomhusgungstol av hög kvalitet, kanske du vill överväga Rockaway Heavy Duty All-Weather Outdoor gungstol från Semco Plastics. Denna stol är tillverkad av hållbart harts som tål extrem värme och kyla. Dessutom rostar den robusta konstruktionen inte ens i dåligt väder. Den har ett överdimensionerat böjt ryggstöd, en robust stålram och kommer i fyra delar som är lätta att montera.

Italica Oxy-serien

Italica Oxy-seriens plaststolar har högkvalitativ design och hållbara material. Dessa stolar är idealiska för både inomhus- och utomhusbruk. Staplingsbara, de är lätta att förvara och ger stil till alla rum. De kommer med ett års tillverkningsgaranti.

Semco Plastics gungstol

Om du är ute efter en gungstol av hög kvalitet bör du överväga Rockaway Heavy Duty All-Weather Outdoor gungstol från Semco Plastics. Denna robusta stol är gjord av ett hållbart harts som motstår extrema temperaturer och dåligt väder utan att rosta. Dessutom kommer den med ett överdimensionerat böjt ryggstöd för maximal komfort. Den monteras också snabbt i fyra delar, vilket gör den idealisk för utomhusbruk.

Semco Plastics

Om du letar efter en hållbar plaststol har du kommit till rätt ställe. Semco Plastics är en tillverkare av utomhusgungstolar som tål hårt väder och extrema temperaturer. Deras stolar är gjorda av högdensitetspolyetenharts som inte spricker, skalar eller rostar. Stolarna kommer också i fyra delar och är lätta att montera. De har en bekväm, rymlig sits och ett bekvämt 32,5-tums brett ryggstöd.

Rotationsgjutning

Rotationsgjutning av plaststolar kan göras med en mängd olika metoder. Stora företag är specialiserade på högvolymproduktion, medan mindre företag fokuserar på specialbeställningar. I båda fallen kommer plastprodukterna som produceras att ha vackra former och färger. De är också hållbara och prisvärda.

DUPRO inspektionsprocess

DUPRO-inspektionsprocessen för plaststolar består av två faser. Först väljs ett urval av stolar för inspektionen. Det andra steget innebär att avgöra om stolen uppfyller tillverkningsparametrar. Detta steg säkerställer att stolen är fri från defekter. Efteråt tas en rapport fram som innehåller listan över problem och väntande poster. Denna information är användbar för att omarbeta och förbättra produkten.